Depremden 13 yıl
Marmara depreminde kasap dükkanı yıkılan, kısa bir süre sonra eşini kaybeden ve hak sahibi olamadığı için hasta oğluyla birlikte 13 yıldır prefabrik evde yaşayan 77 yaşındaki Nezire Gülgül'ün ev hasreti son buldu.
Depremin izleri
Asrın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos 1999 Marmara depremi yüz binlerce kişinin hayatında derin izler bıraktı. Aradan geçen zaman içinde pek çok kişi evlere taşınarak normal hayatlarına geri döndü. Bazıları ise halen daha depremin bıraktığı izleri taşıyor. Bunlardan biri de 77 yaşındaki Nezire Gülgül. Depremde eşinin çalıştırdığı kasap dükkanı yıkılan, 6 ay sonra da eşi kalp krizinden ölen Gülgül, 30 yaşındaki talasemi hastası oğlu Ahmet ile birlikte Dernekkırı Mahallesi'nde kurulan prefabriklerden birinde yaşamaya başladı. Kocasından bağlanan 350 lirayla geçinemeyen yaşlı kadın, oğlunun hastalığının yanında yoklukla da mücadele etti. Ördüğü el işlerini satıp ve mevlitlerde Kur'an okuyarak geçimlerini sağlayan yaşlı kadın, kocasından aldığı maaş nedeniyle devletten aldığı yardım bir kaç yıl önce kesildi.
Yardım ettiler
Barınma sorunu devlet eliyle çözülemeyen yaşlı kadının en büyük özlemi olan ev hayali, bir iş adamı ve sivil toplum kuruluşlarınca gerçekleştirildi. İş adamı, Gülgül için Korucuk Mahallesi'nde ki bir daireyi 14 aylığına kiraladı. KANSERDER, kiralanan evin elektrik, doğalgaz ve su aboneliklerini açtırdı. Bir hayırsever de yaşlı kadına iki çekyat hediye etti. Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Şubesi de yaşlı kadının prefabrikteki eşyalarını yeni dairesine taşıdı. Dernek yeni dairenin yatak, yorgan, halı ve mutfak eşyalarını da karşıladı. Yaşlı kadın ve oğlunun günlük yemek ihtiyacı da SAKVA tarafından karşılanacak.
'Allah razı olsun'
Hayırseverlerin ve yardım kuruluşlarının desteği sayesinde 13 yıl sonra sıcak bir eve kavuşan Gülgül, yaşadığı mutluluğu şöyle ifade etti: "Allah herkesten razı olsun. Hasta oğlumla prefabrikte zor koşullarda yaşıyordum. Psikolojimiz bozulmuştu. Yıllarca ev özlemi duyduk. Şimdi çilemiz büyük ölçüde bitti. Yeni evimiz çok güzel. Doğalgazlı, balkonu da var. Bu imkanı bize sağlayanlardan Allah razı olsun."
Dayanışma örneği
KANSERDER Başkanı Nihal Akar ise yaşlı kadını ve oğlunu prefabrikten kurtaran hayırseverler ve sivil toplum kuruluşlarının örnek bir dayanışma örneği gösterdiğini söyledi. Kimse Yok mu Derneği Sakarya Şubesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Sultan Okumuş ise yaşlı kadına kardeş bir aile bulacaklarını dile getirerek, "Teyzemizin genel ihtiyaçları büyük ölçüde karşılandı. Kendisine kardeş bir aile bulacağız. Bundan sonra teyzemizin yanında olacağız. Sürekli ziyaret edip teyzenin ihtiyaçlarını karşılamaya gayret göstereceğiz." dedi.
Haber Tarihi : 02 Ocak 2012 Pazartesi
Diğer Haberler
|
Gar'a bakan desteği
Tren Garı'nın yeni Şehirlerarası Terminale taşınmasıyla ilgili olarak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüşen..
|
|
|
Sakarya'ya sığındılar
Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan çoğu Iraklı bin 200 kişinin ihtiyaçları, Sakarya Büyükşehir Bele..
|
|
|
Milletvekili İslam'dan destek
Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam ve Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Atabek, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası..
|
|
|
Büyük'ten polislere ziyaret
Vali Mustafa Büyük, yılbaşı gecesini mesai başındaki polislerle geçirdi.
Başarı diledi
Emniyet Müdürlüğü'ne ge..
|
|
|
Şehir çiçek açıyor
Büyükşehir Belediyesi bu sene; 285 bin adet kışlık mevsimlik çiçek, 237 bin adet lale dikti. Ayrıca 15 bin adet lal..
|
|
|
Bacağı koptu!
TEM Otoyolu'nda giden Ali A. yönetimindeki otomobil, Kargalı mevkisindeki dinlenme tesisleri yakınında yolun karşıs..
|
|
|
Gözyaşları sel oldu
Tarihçi-Yazar Mustafa Turan; YÖÇEYDER tarafından düzenlenen programda "Osmanlı'nın Kutsal Topraklara Hizmetleri"ni ..
|
|
|
|
SASKİ'den önemli uyarı
SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, SASKİ'nin şehirde faaliyette bulunan fatura ödeme noktaları ile herhangi bir resmi..
|
|
|
|
‘Şans oyunları kalksın'
Has Parti il Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Haluk Dağıstanlı ve Kadın Kolları ile birlikte yapmış olduğu ba..
|
|
|