Sabrın sonu
Sabrın sonu
Takım oyunu, inanç ve özgüven takımın havasını değiştirdi. Bunun yanında birde şans olunca galibiyetlerde kaçınılmaz olur. Özellikle takımın gol atma isteği bazen başa çorap örebiliyor. Nitekim bir çok maça baktığımızda iyi oynayıp, rakip üstünde çok baskı kuran takımlar maçı kaybediyor. Bizde buna halk dilinde "atamayana atarlar" diyoruz. Bu durumun nasıl oluştuğunu dünkü Beykozspor karşısında maçı izleyenlerde görmüştür. İlk yarıda oldukça dağınık görünen Sakaryaspor, önce rakibini yordu. Yavaş yavaş çözdü. İnce eleyip sık dokudu. Biraz gol için stres yapar gibi görünse de sabır edip, orta alanda rakibine, rakip de Sakaryaspor'a boş alan bırakmadı. Hal böyle olunca ilk 45 dakika da uyku getiren, az pozisyonun yaşanmasıyla geçti. İkinci 45 dakika ya derli toplu başlayıp biraz daha gol düşünen Sakaryaspor ileri de Volkan Şahinel, Mustafa Sevgi ve Bünyamin'le rakibine baskı kurdu. Savunma orta alanla uyum içinde oldu. Rakibe pozisyon vermeden sabırla gol yollarını zenginleştirmeye başladı. Kaleciden başlayan uyum hücum bölgesine kadar gitmeye başladı. Kaleci Erol, maçın kırılma anlarında yaptığı 2 kurtarışla takımına hayat verdi. Maçın ilk yarısında yokları oynayan Mustafa Sevgi, ekip arkadaşlarının üstün gayretleriyle kendisine top taşıdı. Uygun pozisyonlara soktu. Mustafa sevgi'de kendini buldu ve 2 şık golle Sakaryaspor'a 6 puana değerinde galibiyeti getirdi. İlk golün hazırlanışında geriden hücuma çıkan Onur Demir, hatasız oyunuyla galibiyetin gizli kahramanıydı. Salih ve Volkan Başyurt'da inanılmaz bir mücadele sergiledi. Orta alanda Bünyamin sayısız top ezse de diğer ekip arkadaşları bu açığı kapadı. Takım ve sabırlı oyun Beykozspor'u yıktı. Sabrın sonunda Sakaryaspor'a 3 puan çıktı.
İyi yoldayız
Sakaryaspor, Engin Korukır'ın gelmesiyle birlikte müthiş bir performans yakaladı. Dünkü maçta oyuncular ilk yarı tutuk bir oyun ortaya koysa da ikinci yarıdaki performansla 3 puanı almayı başardık.
Beykozspor, Sakarya'ya bir puan için geldiğini daha ilk dakikalarda gösterdi. Dörtlü defansın önüne iki adam çekerek gol yememek üzerine bir oyun ortaya koydular. Sakaryaspor, ilk yarıda bir iki pozisyondan yararlanamadı. Zaten bu pozisyonların hiç biri %100'lük değildi.
Asıl Sakaryaspor, ikinci yarıda ortaya çıktı. Sağdan Bünyamin, soldan Görkem, ortadan Mustafa Sevgi ve Kerem rakip kaleye yüklenerek pozisyon bulmaya çalıştı. Mustafa Sevgi, her iki golde de ustalığını konuştururdu. İkinci golde Bünyamin'in attığı pas enaz gol kadar önemliydi. Zaten ikinci golü izleyenler Atatürk Stadı'nda uzun süredir böyle bir gole şahit olmadı. Hazırlanışı falan bakımından son derece müthiş bir goldü.
Yazı Tarihi : 15 Kasım 2009 Pazar